Τι πρέπει να ξέρετε για τα μοναστηριακά τραπέζια

Ο όρος μοναστηριακό τραπέζι είναι κάτι που ακούγεται πολύ στις μέρες μας, κυρίως επειδή μια πολύ σημαντική τάση στη διακόσμηση. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι σύγχρονοι διακοσμητές θεωρούν ότι τα μοναστηριακά τραπέζια είναι η καλύτερη λύση για μία κουζίνα και ακόμη και για κάποιο εξωτερικό χώρο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι διακοσμητές, δεν είναι λίγοι αυτοί που απλά δεν ξέρουν τι είναι τα μοναστηριακά τραπέζια, πώς να τα ξεχωρίσουν και γιατί να τα προτιμήσουν.

Στο άρθρο αυτό λοιπόν θα δούμε κάποια βασικά πράγματα για τα μοναστηριακά τραπέζια, έτσι ώστε να καταλάβετε κι εσείς αν είναι μία καλή λύση για το σπίτι σας και για να δείτε κι εσείς γιατί είναι τόσο δημοφιλή, έτσι ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα για το τις σύγχρονες τάσεις της διακόσμησης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα πιο βασικά.

Τι είναι τα μοναστηριακά τραπέζια

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλα προϊόντα – κυρίως διατροφής και προσωπικής φροντίδας – που λέγονται μοναστηριακά και παράγονται αποκλειστικά σε μοναστήρια από τους μοναχούς, τα μοναστηριακά τραπέζια δεν είναι αναγκαίο να κατασκευαστούν σε κάποιο μοναστήρι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τραπέζια που να είναι κατασκευασμένα από μοναχούς και τα οποία μπορείτε να βρείτε σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα, απλά αυτά που θα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα είναι απλά τραπέζια σε μοναστηριακό στιλ. Πώς είναι όμως αυτό το στιλ;

Αυτό που κάνει ένα μοναστηριακό τραπέζι πραγματικά μοναδικό και μία τόσο δημοφιλή λύση για τη διακόσμηση είναι το design τους, το οποίο είναι ταυτόχρονα απλό αλλά και πάρα πολύ πρακτικό και ιδανικό για οικογένειες. Δεδομένου ότι μιλάμε για μοναστηριακό σχεδιασμό, εννοείται ότι η χρηστικότητα πηγαίνει πριν την ομορφιά και το design και σαν αποτέλεσμα ένα μοναστηριακό τραπέζι είναι ένα απλό ορθογώνιο σε σχήμα, το οποίο απλά στηρίζεται σε 4 απλά πόδια. Το φινίρισμα του μοναστηριακού τραπεζιού μοιάζει με φυσικό ξύλο, έτσι ώστε να δίνει την εντύπωση ότι έχει φτιαχτεί στο χέρι, ακόμη και αν βγήκε από κάποιο εργαστήριο ή βιοτεχνία.

Ποια είναι η ιδανική χρήση για τα μοναστηριακά τραπέζια

Το μέγεθος και το σχήμα των μοναστηριακών τραπεζιών τα κάνει ιδανικά για χρήση σε οικογενειακές κουζίνες ανεξαρτήτως διακόσμησης. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι το γεγονός ότι το μέγεθος αλλά και το σχήμα του τραπεζιού το κάνει ιδανικό για την κουζίνα μίας οικογένειας, αφού επιτρέπει σε όλα τα μέλη της να τρώνε μαζί και άνετα. Εννοείται ότι μπορείτε να βρείτε τραπέζια αυτού του είδους σε πολλά μεγέθη, ωστόσο τα «αληθινά» μοναστηριακά τραπέζια συνήθως είναι μεγάλου μεγέθους αφού σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν πολλούς μοναχούς.

Το άλλο κύριο χαρακτηριστικό των μοναστηριακών τραπεζιών είναι η μεγάλη αντοχή τους η οποία τα κάνει ιδανικά για εξωτερική χρήση αφού δεν θα πάθουν τίποτα από τα στοιχεία της φύσης και την υγρασία που επικρατούν έξω από τον χώρο. Επιπλέον, το φυσικό τους φινίρισμα και design τα κάνει να δένουν πολύ με τον εξωτερικό χώρο και να μοιάζουν σαν φυσικό μέρος της διακόσμησης τους κήπου σας.

Εν τέλει, τα μοναστηριακά τραπέζια είναι μία πολύ και πρακτική λύση για πολλά σπίτια. Μιλάμε για τραπέζια τα οποία θα ομορφύνουν τον χώρο σας και θα τον κάνουν πιο χρηστικό. Αν το μοναστηριακό στιλ ταιριάζει στο στιλ του σπιτιού σας, προτείνουμε να τα προτιμήσετε χωρίς φόβο.